Nieuws‎ > ‎

Wie doet er nog mee met atelier?

Geplaatst 7 jan. 2014 03:34 door Freinetschool Triangel   [ 7 jan. 2014 12:39 bijgewerkt door Steven Van de Leest ]
Op dinsdag 28 januari en dinsdag 4 februari telkens van 13u10 tot 14u40 is er een volgend atelierblok gepland. Wij missen voor dat atelierblok nog een paar begeleid(st)ers om een atelier te geven. Hieronder vindt u wat meer uitleg over wat een atelier precies is.
Interesse? Stuur dan een mailtje naar Lore of Ilse!


Wat is atelier?

Tijdens atelier werken kinderen uit verschillende klassen een halve tijd samen rond een onderwerp of een techniek. De kinderen kiezen deze activiteit vooraf in samenspraak met de klasgroep adhv een atelierlijst. Op deze lijst staan de onderwerpen en technieken waaruit de kinderen een keuze kunnen maken concreter omschreven. En de mogelijkheden zijn eindeloos:creatief, sportief, muzisch of een arbeidende functie – het kan allemaal.

 

Om klasdoorbrekend te kunnen werken en om gebruik te kunnen maken van materialen en technieken die moeilijk hanteerbaar zijn in grote groep, kiezen we ervoor om in kleinere groepen (+/- 12 kinderen) te werken. Vandaar dat we naast het leerkrachtenteam ook beroep doen op ouders, grootouders, mensen van buiten de school…die een ateliergroep alleen of met 2 willen begeleiden. De uitgelezen kans om je kookkunsten te tonen, je liefde voor natuur over te brengen, je interesse voor dansen te verspreiden…kortom je kennis, kunde en talenten te delen!


Voel je het al kriebelen? Kan jij je vrijmaken op 28/1 en 4/2/2014? Of ken je zo iemand?

 

Je kan eveneens bij Lore en Ilse terecht voor meer informatie. We kunnen je ook helpen met tips of ideetjes en nemen contact met je op om het atelierblok wat mee voor te bereiden.

Alvast bedankt!

Comments