top of page

week van appeltaarten/breuken, drukken voor croque monsieurverkoop, werkplan afwerken, afval rapen

Maandag werd er volop appeltaart gemaakt, verdeeld en gegeten na de eerste keer koken met Anja, wie krijgt welk stuk? In hoeveel delen kan dit geheel verdeeld worden? Hoe kan het dat 1/2 even groot is als 4/8, maar 1/8 kleiner is dan 1/2?

In de klasraad werd een datum geprikt voor de croque monsieurverkoop om een school in de Ardennen te steunen, die getroffen werd door de overstromingen. Dinsdag komt Anja koken, we maken er meteen gebruik van om die namiddag de croque-monsieurverkoop te organiseren. Heb je thuis een croque monsieur of grill staan die we mogen gebruiken, mag die maandag mee naar school komen. Wil je een handje helpen die namiddag of tijdens de verkoop, dan geef je een seintje.
We drukten de affiche, lang geleden dat we dat deden, maar op de pedagogische studiedag werd de drukpers weer wat verder vanonder het stof gehaald, meteen het moment om hem ook eindelijk in onze klas terug te brengen.

Hoe ontwerpen we de affiche? Wie neemt dit op zich? We wilden kaas die eraf smolt, we maakten ontwerpjes, en toen kwam de prachtige croque monsieur, tevoorschijn...

Er kwam ook een einde in zicht van het huidige werkplan, even druk gevoeld, leren omgaan met stress en plannen, het was het eerste werkplan met alle 'boekjes'. Er werd stevig gewerkt!

Maandag een nieuw werkplan: de eerste boekpresentaties zullen ook gepland worden.

We sloten de week af met afval rapen voor de mega-afvaldag waarvoor de Worteltjes ons uitnodigden. We voelden verontwaardiging, boosheid en verbazing bij de hoeveelheid afval die we op amper 100 meter verzamelden, maar trots dat we dat stukje wereld weer wat gezonder maakten!

Topspetters, fijn weekend!35 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page