top of page

Avontuur in het bos

5 maart

Wandeling


Wij gingen stenen zoeken.

Wij zagen heel veel bomen.

Ona wou direct het bos in gaan.

Het leek op een doolhof.

We zaten vast, door de prikkeplanten.

Ook Hilde en Zarris!

Het was spannend en grappig en leuk.


Renske-Lio-Ona-Ali-Annabel


Nadat verschillende kleuters vaak stenen meebrengen naar de klas, gaan we

met alle Regenboogjes stenen zoeken. Op de parking van onze school vinden we al heel veel verschillende stenen. We besluiten om nog wat verder te zoeken. Proberen om één mooie steen te vinden. Daarna willen we ook naar het maïsveld gaan. We vinden veel afgeknabbelde kolven, en Adil wil er vuur mee maken. In de verte zien we de kerktoren van Booischot. De allergrootste boom wordt het eindpunt van een raceje. Opeens merken we achter de grote boom een bosje met héél véél bomen. Ona leidt ons door een smal gangetje. Het lijkt wel een doolhof. Af en toe komen we vast te zitten in de prikkeplanten. Spannend, leuk en grappig. Zelfs Hilde en Zarris zitten vast. Eindelijk raken we uit het bosje. We rennen naar een berg, die hard stinkt! We ruiken koeien. Het is koeienmest om op het veld uit te strooien. Zo krijgen de nieuwe plantjes vitamientjes. In de klas knutselen we ons avontuur, en drukken we er woordjes van. Het resultaat is een mooi kunstwerk, waaraan iedereen gewerkt heeft.

We gaan in de klas met de stenen aan de slag. Als de oudsten zijn gaan zwemmen, wassen de andere kleuters de stenen. Wat wordt het water bruin! Verder willen we nog stenen breken, gooien en tellen.

Heb je thuis nog een mooie steen? Een bijzondere steen, of een gladde steen? Breng hem dan mee naar school, dan kunnen wij hem ook eens bekijken…

Ferre is drie jaar geworden op maandag. Van harte gefeliciteerd, Ferre! Jefke werd enkele weken terug zes jaar. Proficiat!

Enkele kleuters kiezen om de zaadbom die we kregen van de mama van Venne, naar aanleiding van de geboorte van Lucie, in ons tuintje te gooien. Nu wachten we tot ze zullen ontploffen…

Prettig weekend,

Hilde


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page