top of page

Een dier bij het graven

Nadat Lio vertelde over haar hoe ze met haar familie de vloer had uitgebroken, is het tijd voor ons om ook te gaan helpen. De bus zet ons af aan de

Bloemsehoeve, waar we via de achterdeur in de zandbak terechtkomen. Zo lijkt het wel! Lio's papa heeft een geul gegraven, van hoek tot hoek, helemaal rondom de kamer. Daarin een elektriciteitskabel. In het midden van de kamer ligt een hoge berg aarde. We mogen die aarde met onze handen terug in de geul

scheppen, op de kabel. Wat is dat een leuke klus! Opeens ziet Annabel een diertje tegen de muur kruipen. Papa Jens neemt het vlug. We ontdekken een salamander! Iedereen die wil, laat het diertje over zijn handen kruipen. In een doosje gaat hij mee naar school. We geven een beetje water, en laten hem dan met rust. Even later merken we dat hij verdwenen is. Hopelijk heeft hij de weg naar buiten gevonden? Bij Lio mogen we ook haar kittens aaien. Wat leuk!

De jongste kleuters vinden tijdens hun ochtendwandeling met Lana een kleine pompoen in de tuin. Fier tonen ze hem in de klas. Wat zou erin zitten? Het hoedje wordt eraf gesneden. Pitjes! We willen graag pompoensoep maken, maar hiervoor is de pompoen een beetje te klein. Gelukkig heeft Hilde nog een pompoen in haar serre. Op woensdag gaan er twee kleuters naar de winkel om de andere ingrediënten te kopen.

De anderen kunnen niet mee, vanwege de coronamaatregelen. Niet getreurd, zij genieten samen met Lana van de speelberg , de kampen en de zandbak.

In de winkel zoeken Renske en Lio naar rozemarijn, look, ajuin en boter. Nadat ze betaald hebben, zoeken ze hun vrienden op de speelplaats.

De pompoen opensnijden is erg lastig, door de harde schil. Iedereen mag helpen met het uitschrapen van het vlees. Ook de pitjes verdwijnen in de soeppot. Ajuin snijden is een kunst, zeker als je regelmatig je ogen moet uitwassen, door de prikkende stoffen. Nadat de soep een tijdje heeft gekookt, mixen we ze. De soep verdwijnt in de pompoen. En in sommige buikjes. Andere kleuters vinden de soep niet zo lekker... Misschien vieren we binnenkort Halloween. Sommige kleuters zijn hier heel enthousiast over. .. Maar wat is Halloween?

Joas werd 3 jaar op 16 oktober. Van harte gefeliciteerd, Joas!

Prettig weekend,

Hilde

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page