top of page

Een draadje en een stofjeVeel kleuters wandelden met hun lampionnetje in het donker. Dankjewel voor de mooie foto's! Omdat we het naaimachientje van Annabel niet aan de praat krijgen, wordt er een grote-mensen naaimachine aan het werk gezet. We kiezen mooie stofjes, zetten ze vast met het naaivoetje, en als we dan drukken op het pedaal, begint de motor te lopen. Ons stofje loopt zomaar weg naar ons, en er verschijnt een mooi draadje in. Enkele sjaals, een gezichtje, een huisje, een bloemenarmband en een mondmasker zijn het resultaat.

De Bijtjes zingen een mooi liedje over Dikke truien Dag. En wij doen hier opdrachten over.

De boeken liggen steeds rommelig in of naast de kast. Daarom besluiten Lio en Renske hiervan een taakje te maken. Dat treft. Want sommige kleuters vinden dat er te weinig taakjes zijn. De boontjes van Mirthe die we willen laten groeien, kunnen hun groeikracht niet tonen. Er hangt een naar geurtje rond, en op één zien we witte pluisjes. 'Schimmel!'

'Als wij opstaan, gaat mijn tante in Amerika slapen,'zegt Venne. Dat testen we even uit met een proefje.

Ona brengt een lange slinger mee naar de klas, die ze thuis maakte met haar mama. 'Daar heb je vast een eeuwigheid aan gewerkt!' zegt Ali.

Hoeveel schakels hieraan zijn, proberen we te tellen. En dan kunnen we er nog leuke spelletjes meedoen. We zingen de lievelingsliedjes van Adil en Joas (Op een grote paddestoel, 1-2-3 Rikketikketik) en dansen op de muziek van de beer van Ferre. En vrijdag mogen we met alle kinderen van Triangel dansen op Jerusalema!

Prettig weekend,

Hilde

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page