top of page

Haar zacht als een baby met 'condition'

Als Esther ons laat voelen aan haar pas geknipte haar, voelen we dat het zo zacht

is als een baby. We voelen bij elkaar, en willen ook zo een zacht haar. 'Dat komt

door de 'condition'. We besluiten het uit te testen. Iedereen die wil mag plaats nemen bij de wastafel. Even samen uitzoeken hoe we het gaan aanpakken, en dan starten! In groepjes van vier kleuters spoelen ze elkaars haar, masseren ze er shampoo in, die er weer wordt uitgewassen. En ten slotte komt de 'condition' (crèmespoeling) in de haren. Wat voor de ene lekker ruikt, vindt de andere weer vies. Als de crème uit de haren is gespoeld, is het tijd om haartjes te drogen. Dat doen we met een haardroger. Nu nog borstelen, en dan de test doen. Is je haar nu lekker zacht? We besluiten volmondig: ja!

We leren een liedje over shampoo, en ook over handen wassen. We leren deze week een nieuwe manier van hoesten. Dat vinden we heel leuk. We oefenen het volop en verbeteren Hilde als ze het vergeet.

In de brievenbus zitten allemaal stickers. Anneke heeft ze erin gestopt. Waarom? We sturen haar een brief om het te vragen. De volgende dag zit ze al in onze kring en vertelt ze over haar Australische vriendin Cindy, die erg ontroerd is met al de acties die we op het touw gezet hebben om de dieren in Australië te redden. Daarom stuurde ze voor de hele school stickers van typische Australische dieren op. Als bedankje sturen we een brief terug naar Australië. En de stickers? Die plakken we op een mooie plek.

De wasberen vragen in een briefje of ze met heely's mogen rijden. Maar wat zijn dat? Lotte demonstreert het. Dat vinden we heel knap. Zouden we dat ook kunnen? Misschien kunnen we wieltjes onder onze schoenen doen? 'Schaatsen' zegt Roza. 'Rolschaatsen' noemt Hilde het. Als je rolschaatsen thuis hebt, mag je die volgende week mee naar school nemen, dan proberen wij ze uit.

Donderdagochtend denkt Zain dat het nog steeds nacht is. Er zijn donkere wolken en de zon is verdwenen. Andere kleuters menen dat de zon verstopt is achter de wolken. Volgens Victor bestaan de wolken uit de rook die uit zijn papa's sigaret komt. Dat kunnen sommige kleuters maar moeilijk geloven. Wat is het nu? Tijd voor onderzoek.

Meer hierover volgende keer.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page