top of page

HerfstparapluOndertussen hebben we de kastanje taart tot de laatste kruimel opgesmuld. Heerlijk!

(We gebruikten wel onze eigen kastanje puree, gemaakt van gekookte kastanjes en melk) Een leuk ideetje om tijdens de vakantie te doen?

Van de Worteltjes krijgen we een bijzonder chocoladen doosje. Voor wat dient het? We gaan het vragen. Oscar en Gabriel vertellen dat het een verrassing ei is, dat ze zelf gemaakt hebben. Onder hun toeziend oog breken we het open. Er zit een plastieken capsuletje in. Na enig gewroet krijgen we het open. Er zit grappige speeldeeg in. De chocolade verdelen we en smullen we heerlijk op.

De paraplu die we van het herfstteam kregen, nemen we mee naar buiten. Waar is een goed plekje om herfstspullen te verzamelen? In het bosje! Hoe kunnen we de paraplu rechtop zetten zodat we de versieringen kunnen plakken. Ali probeert een gat te graven maar de aarde is heel hard. Joas ziet het losse zand van de zandbak, en daar trekken we heen. Eens de paraplu rechtop staat, spuiten we er knutsellijm op. We plakken er heel veel blaadjes op. In de klas spetteren we er nog leuke herfstverf op. Klaar!


We krijgen ook een zak met appeltjes. Fruitsateetjes lijkt ons een goed idee om die te verwerken. Maar dan hebben we ook ander fruit nodig. Omdat we niet meer naar de winkel mogen, beslissen we om appelmoes te maken. Njammie!

Ali wordt eindelijk vijf jaar. Van harte gefeliciteerd!

We hinkelen graag in de gang. Daarom besluiten we hinkelpaden te tekenen, buiten op de stenen van de speelplaats, onder het afdak. Leuk!

Na de vakantie komen er enkele nieuwe kleuters bij, Mirthe (zusje van Bijtje Esther), Siegert (broertje van Krokodilletje Fedor) en Ferre (broertje van Krokodilletje Lore).

Annabel brengt het liedje van Roodkapje mee naar school. We spelen het spelletje van Roodkapje en de Wolf, en beelden het hele verhaaltje uit, begeleid door de mooie stem van Kapitein Winokio. Spannend!

Prettige herfstvakantie,

Hilde


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page