top of page

Mama vermist


Als we dinsdagochtend in het nestkastje gluren, merken we dat er heel kleine meesjes in zitten. Ze lijken niet meer te leven. We speuren in het rond, en kunnen de mama nergens vinden. We nemen het kastje voorzichtig mee naar de klas, en halen twee baby’tjes met een pincet uit het nestje. Ze bewegen nog! Hun lijfjes zijn helemaal roze met hier en daar een heel klein pluimpje. Hun oogjes zijn helemaal dicht. Snel leggen we ze terug in het nestje, en dan terug buiten. Er ligt een eitje half open. Maar de rest van de dag kunnen we de mama nog steeds niet bespeuren.


We tekenen erover, en vragen ons af wat er is gebeurd. Al een tijdje willen we een toneel maken. We beslissen dat het over de vogeltjes zal gaan. Iedereen die wil, geeft ideetjes hierover. Volgende week gaan we oefenen. Op donderdag is het nestje helemaal leeg. Wat is er gebeurd?


Op woensdag willen we het nieuwe buurhuis gaan bezoeken. Er staat een verdieping op? Dan merken we ineens het kapelletje aan de overkant op. Samen steken we de straat over. Wat is het mooi versierd. En wie staat erin? De oudste meisjes vertellen over Maria. Op het bankje kun je gaan zitten, om te bidden. Wat is dat?

We vertellen elkaar over Jezus, Maria en Jozef. We bewonderen de mooie blauwe en witte versieringen. Opeens zien we aan de andere kant de werkmannen. Die willen we ook een bezoekje brengen. Op onze vraag wat ze doen, vertellen ze dat ze het onkruid aan het schoffelen zijn. We helpen even mee. Gezellig.

Het zwemmen is voor heel wat kleuters héél spannend. Enkele onder hen zijn nog nooit gaan zwemmen. Spannend! We maken ook héél veel pret, en moeten er spijtig genoeg alweer heel snel uit. Tot volgend jaar, zwembad!


Aan onze klas komt een klein tuintje. Ali helpt Ludo met de stenen proper te maken. Onze tuin wordt steeds mooier en mooier.

Prettig weekend,

Hilde
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page