top of page

Sneeuw is zo lekker


De eerste dag van de schoolweek trekken we er met de sleetjes op uit. Wat is het spannend om de berg op te klimmen. Zo glad! Soms laten we er een traantje bij. Het kraken van de sneeuw onder onze laarzen klinkt bijzonder. Wie durft er glijden? Alleen of met twee? En soms zelfs met Hilde op de slee. Dan raak je natuurlijk heel ver. Elke dag is de slee volop gebruikt. We genieten de hele week van de sneeuw. Heb jij al eens een sneeuwvlokje geproefd?

Dat ook de vogels in de problemen zitten met deze temperaturen, is niet aan onze aandacht ontsnapt. Met wat gesmolten ossewit en een handvol zaadjes vullen we cakevormpjes. Een uurtje buiten zetten, en alles is opgesteven. De vetbolletjes krijgen een plekje in de boom. Ondertussen ravotten we in onze sneeuwtuin.

De kinderen van de Wasberen, van de derde graad, doen een mondmaskershow, omdat het de laatste dag is, dat ze mondmaskers moeten dragen. Wij willen ook een mondmasker versieren, en doen mee met de show. In de klas willen sommige kleuters het masker blijven dragen.

De slinger die Ona maakte wordt gemeten. Hoe doe je dat iets meten? We denken na, en spreken af om ons naast de slinger te leggen. Zo ontdekken we dat de slinger nog iets langer is dan vier kleuters op een rij.

Elke dag krijgen we een ballon vol confetti, die we openprikken boven onze hoofden. Carnaval! Soms hebben we onze voeten versierd, dan weer onze haren, en op vrijdag komen we verkleed naar school. Met het vrolijke wijsje van het liedje van Marva (‘k Voel mij vandaag zo…) kunnen we niet blijven zitten, en dansen we de polonaise in onze klas.

In de keuken maken we een lekkere pizza, en die is in één twee drie opgesmuld! Na de vakantie verwelkomen we Elias, een nieuwe kleuter. Van harte welkom!

Prettige krokusvakantie,

Hilde

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page