top of page

Triangelaars zijn CurieuzeNeuzen!Onze school is geselecteerd om mee te werken aan 'CurieuzeNeuzen in de tuin'. Het is een grootschalig bodemonderzoek naar droogte en hitte.


Onze zomers worden worden warmer en droger. De effecten zijn ondertussen reeds zichtbaar in onze eigen tuinen. Er verschijnen dorre plekken in het gazon en tijdens een hittegolf verliezen de bomen vroegtijdig hun bladeren. Ook landbouwers en beheerders van natuurgebieden zien steeds meer de directe gevolgen van hitte en droogte.


CurieuzeNeuzen onderzoekt hoe we beter kunnen omgaan met de effecten van steeds warmere en drogere zomers. Hoe zorgen we ervoor dat onze tuin een verkoelende plek blijft tijdens een hittegolf? En hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte?


Om deze vragen te beantwoorden, zal de hitte en de droogte in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart worden gebracht. Daarom doet CurieuzeNeuzen beroep op 5.000 burgers, scholen en instellingen om een meetpunt te plaatsen.


En zo werd onze school geselecteerd. Begin april 2021 plaatsten we onze bodemsensor in de klastuin van de Vuurvliegjes. Het meten kan beginnen!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page