top of page

Vakantie voor Regenboogjes

Het is vakantie, en toch is de school al een hele tijd gesloten. Vreemd...

Annabel wordt vier jaar

Gelukkig is er nog een vogeltje in onze klastuin. Is het mama Koolmees, die het nestkastje van vorig jaar teruggevonden heeft?

Ik weet het niet. In ieder geval zit ze beschermend op een nest vol eieren te broeden. Ze verwacht nieuw leven.

De Regenboogjes verlangen naar hun vrienden op school. In de vakantie sturen we brieven naar Annabel, want zij is jarig op 11 april. Van harte gefeliciteerd met je vierde verjaardag, lieve Annabel!

Ruben knipt kaartjes en maakt verhaaltjes

De laatste zondag van de vakantie krijgen de meeste Regenboogjes bezoek van mij. Ik breng ze een speelpakketje, waarmee ze naar eigen goesting aan de slag mogen. Het is fijn om bijna iedereen nog eens in het 'echt' te zien. We zien elkaar aan de deur, en houden afstand. Wat raar, maar toch ook deugddoend voor iedereen.

Lia-Nore heeft zaadjes gezaaid

Videobellen helpt ook, zo kunnen we elkaar in het echt zien...

Ondertussen zijn de Regenboogjes heel bedrijvig thuis.

Gelukkig laat de zon zich van haar beste kant zien, en kunnen we veel buiten spelen. Af en toe een foto of een filmpje doorsturen helpt ons meegenieten. Op de boerderij zijn ze in de weer met mest. Er worden ook velerlei diertjes gevonden en onderzocht in de verschillende tuinen.


Opeens hangt er een een lekkere bak geur in de lucht... Waar komt die vandaan? Een kleine speurtocht vertelt ons dat het de Regenboogfamilies zijn, die massaal brood bakken. Een mama meent zelfs dat die heerlijke geuren de wereld beter kunnen maken. Wat een mooi idee... Laten we dan allemaal brood en andere lekkernijen bakken. Prachtig!

Ik maak filmpjes met allerlei activiteiten, van poppenkast tot zaaiproeven, en zie dat er nu en dan gekeken wordt, en ook gewerkt!

Maar sommige kleuters hebben het heel moeilijk, en missen het contact met de anderen. Ze willen niet meer skypen maar willen gewoon elkaar knuffelen!

Dan helpen filmpjes niet, en is het

Venne krijgt een brief

goed dat mama en papa er gewoon zijn.

Als we afgelopen woensdag elkaar zien (al is het niet echt, maar op het scherm) hebben we veel te delen met elkaar. We tonen tekeningen, zaaiproefjes, en knutselwerkjes. Een gezellig moment. Ik zie dat het de kleuters deugd doet. Zeker voor herhaling vatbaar. Ten slotte zie je ook nog enkele jongste kleuters in actie: Annabel, Ruben, Lia-nore en Venne. Tot gauw, lieve Regenboogjes!


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page