top of page

waarover droom jij?


27 maart

Als we maandag de derde verjaardag van Mirthe willen vieren, is Mirthe er zelf niet. Ze is ziek. Wat kunnen we doen? Lio stelt voor om een kaartje te sturen, via haar grote zus Esther. Zo gezegd, zo gedaan.

Nadat Joas mooie paastakken heeft meegebracht, gaan we ze versieren met paaseitjes, en vogeltjes. We leren een liedje over de Paashaas, en vragen ons af hoe snel hij wel niet moet zijn om overal paaseitjes te leggen. Ona denkt dat de paasklokken ter hulp komen. Oef! We zullen allemaal eitjes krijgen.

We houden van gekke haren Omdat de lente in het land is, dromen we al van blote benen. Toch zijn er ook papa’s die nooit korte broeken dragen. Hoe komt dat? We doen een onderzoekje. Met een tekening die we opsturen naar alle klassen, willen we achter de redenen van de vaders komen. Als jij nooit een korte broek draagt, hoe komt dat dan? Misschien zit er een koud frigootje in je lijf? Laten jullie iets weten, lieve papa’s?

Er wordt veel gerolschaatst op de harde speelplaats, en we leren het aan elkaar. Elke dag brengt wel iemand inline skates of rolschaatsen mee. Om de beurt proberen we het. Met vallen en opstaan. Zo leuk!

De Bijtjes vragen aan ons of we dromen, en over wat. We maken hierover een mooie schilderij.

Veel kleuters hoesten. Maar hoe doe je dat in de coronatijd, hoesten? We zoeken de verschillende manieren en proberen ze uit. Daarna tekenen we ze op papier.

We schilderen nog wat stenen in mooie regenboogkleuren, en versieren ze met glitter, net als Joas!

En op het einde van de week wordt Siegert drie jaar!

Van harte gefeliciteerd, Mirthe en Siegert!

De paasvakantie komt sneller als verwacht. Dat is jammer…

Toch hoop ik dat jullie van een deugddoende vakantie kunnen genieten,

Prettige vakantie,

Hilde

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page