top of page

Een handje in een bandje


Met een blij gezicht komt Annabel naar school na de vakantie. Ze is net vijf jaar geworden! Tijd voor een feestje. We maken een cadeautje, en zij geeft ons een zelfgebakken wafeltje. Lekker!

We vertellen onze vakantieavonturen aan elkaar in de kring. Lio toont een stukje van de zee dat ze wil onderzoeken. Gewapend met een vriendinnetje gaat ze alle klassen af om te horen of iemand het stukje herkent. Ze botsen bij de Egeltjes op Arne die een zeekat herkent. Ze krijgen er ook nog foto's van mee.

In de klas verwelkomen we een nieuwe kleuter, Fons. We willen allemaal voor hem zorgen.


De Bijtjes en de Limoentjes zingen een mooi lentelied, en geven ons een mandje met opdrachtjes.

In de tuin mogen we zoeken naar ponsjes. Wat zijn dat? Renske weet raad, en toont de kleuters de ponsjes van de klas. Vol enthousiasme zoeken we de ponsjes op de speelplaats. We spelen tikkertje-vogel, kippentoneel, haas en kip, speuren naar insecten en ontdekken een regenworm. In het natuurreservaat vinden we twee mooie stenen. Op de ene staat een molshoop, op de andere een libel.

We bedenken er een toneeltje mee.

De turntijd is deze week een beetje anders. Ilse is ziek, dus gaan we met

Hilde turnen. We oefenen ons toneeltje voor het lentefeest, hangen in de touwen, en rollen met de ballen.

Een oma heeft een arm in het gips en vertelde dat het zo moeilijk is om met één arm alles te doen. Dat lijkt ons ook heel moeilijk. De oudste meisjes voelen zich uitgedaagd, en beslissen om zo lang mogelijk met maar één arm/hand te werken. Maar hoe zorg je ervoor dat je andere hand niet kan werken? Gips hebben we niet in de klas. Inventief zoeken we naar oplossingen. Met papier? Met een touw? Met froezeltjes? Niets lijkt te lukken. Tot Ona het stof ontdekt. We maken een soort windeltje en binden onze hand vast. Wat moeilijk om met je linkerhand te tekenen. Maar zo grappig! We hebben de hele dag pret. En ... sommige kleuters gaan zelfs naar huis met een handje in een bandje.

Prettig weekend,

Hilde


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page