top of page

Hoe vullen we het nieuwe zwembad met water?


Het is spijtig dat we op woensdag niet kunnen gaan zwemmen. Het oude zwembad is gesloten, en het nieuwe is nog niet open. ‘Hoe wordt een zwembad gevuld?’ ‘Met emmers!’ Met een waterslang!’ We doen een proefje. Iedere kleuter wordt een Playmobil ventje, een plastieken bak wordt het nieuwe zwembad. Flessendopjes worden de emmers. Ieder om beurt vult met zijn

Playmobil ventje zijn kleine emmertje, en kiept het dan om in het ‘zwembad’. Na een tijdje zien we dat dat wel héél traag gaat. We proberen het dan met een buis. Maar de buis is te kort. Ze raakt niet tot aan de kraan. We houden een emmertje onder de buis, en vullen het. Dat gaat ook nog steeds heel traag. We zoeken naar nog een buis. De ene buis schuiven we in de andere buis.

Zo maken we een 'waterleiding' naar het zwembad. Op elk kritiek punt staat een kleuter om te helpen. We zien dat het water zo sneller stroomt, en weldra kunnen we volop plonzen in het water. Gelukt!


Naar aanleiding van Pyjamadag brengen we een bezoekje aan de klas van de Wasberen, die ons

uitnodigden om mee te doen. Naast hun kring staat een soort tv’tje met een camera erbij. Zo kunnen ze praten met Mariam, die thuis is. Esther en Ona tekenen over pyjamadag, die tekening wordt een brief, die iedereen in zijn schooltas stopt. Zo vergeten we zeker niet onze


pyjama aan te doen op vrijdag.

We probeerden wolken te maken

(met een fles, koud water en een lucifer..), maar het lukte niet zo goed. Dan maar aan de slag met oliekrijtjes en papier. Als we naar de blauwe hemel kijken zien we allemaal mooie wolken voorbij drijven. Dat inspireert ons om zelf mooie, grappige wolken te maken.Renske wordt deze week vijf jaar. Van harte gefeliciteerd!

Op woensdag stappen we door weer en wind naar de rode brievenbus. Onderweg genieten we van de bloemen van de tulpenboom.

Is de lente dan toch stilletjes aan in het land? We schrikken op van een blaffend hondje, en zwaaien naar de mama van Annabel in de apotheek. De brief naar Australië voor Cindy kan nu zijn lange reis starten.

Spelletjes spelen is zo leuk. Floris en Ona brengen gezelschapsspelen mee naar school. Samen zoeken we uit wat we moeten doen, met de hulp van Ona, Floris en een plannetje. Gezellig!

Groetjes,

Hilde


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page