top of page

Op avontuur in het bos


Omdat Adil in de vakantie drie jaar werd, vieren we hem in september. In de cadeautjes die we voor hem maken zie je hier en daar een dino opduiken. Hier is hij heel blij mee, hij houdt héél véél van deze prehistorische dieren.

Zijn plan, voor als we naar het bos gaan, is dan ook op zoek te gaan naar dinosaurussen. En als we dan woensdag in het bos zijn, is onze verbazing groot als we, stappend op het bosweggetje,

opeens het geluid lijken te horen van een dino. Althans, dat denken toch sommige kleuters. Speurend naar het geluid komen we uit bij de koeien in de wei. We verwarden hun luid geloei met het roepen van de dino's.

Opeens zien we een huisje in het bos. Zou Roza daar nu wonen? Zij verhuisde vorig jaar, en is niet meer in onze school. We turen door de

raampjes, maar zien geen beweging. Lio weet zeker dat Roza hier niet woont, ze is verhuisd naar de zee.

Ondertussen zoeken we naarstig verder naar diertjes. Joas zoekt een olifant, Venne een giraf, Ona en Ali speuren naar konijntjes, en Annabel en Lio spotten vogels. Renske zoekt en vindt kikkers. Ze vallen bijna


niet op met hun bruine kleur. Wat een geluk, want de twee vijvertjes die we tegenkomen zijn helemaal opgedroogd. De aarde is gescheurd, en we vinden mooie sporen.

Konijntjes, dino's, giraffen en olifanten vinden we niet, maar we rapen wel veel wilde kastanjes met hun stekelige huisjes. We genieten van een lekkere picknick, en laten Hilde verdwalen in het doolhof. We bezoeken de honden wei en maken een kampje tussen de bomen.

Terug in de klas bedenken we wat we kunnen doen, na onze wandeling. We beginnen met een schilderij van het bos, waar heel wat kleuters aan meewerken.

Wordt vervolgd, de volgende week.Prettig weekend,

Hilde
34 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Tyson
Tyson
Sep 23, 2022

God bbless

Like
bottom of page