top of page

Sinterklaas komt eraan!

We bereiden de komst van Sinterklaas en zijn Pieten volop voor. Alle klassen ontvingen vorige week een aftelkalender en een plattegrond van de Triangeltuin.


Elke dag verstopt een nieuw spiekpietje zich in onze Triangeltuin en dankzij de aftelkalender weten ze welk pietje ze moeten zoeken. Daarna duiden de kinderen op de plattegrond aan waar ze hem juist gevonden hebben. Als ze deze 2 opdrachten dagelijks tot een goed einde brengen, ontvangen de kinderen van de lagere school een letter en de kleuters een puzzelstuk. Op het einde kunnen ze een woord vormen of een puzzel maken.


Sinds vrijdag 27 november staat er op de speelplaats een kapotte bakfiets van de fietspiet. Zijn fiets is onderweg stuk gegaan en de reparatiepiet is ziek. In de klaslokalen zijn onderdelen verstopt om de fiets te maken. De kinderen verzamelen het materiaal in een houten krat. Daarna komen de klassen beurtelings de fiets repareren samen met onze klusjesman Ludo. Donderdag 3 december komt de fietspiet op bezoek en hebben we hopelijk het woord gevonden en de puzzel gelegd.


Alle klassen oefenen op vraag van muziekpiet een liedje in. De kinderen vrolijken ook de speelplaats op met leuke tekeningen, vlaggetjes en knutselwerkjes.

Zo zien jullie maar... alle voorbereidingen zijn bijna getroffen. Alle klassen zetten straks hun schoentje klaar en kijken uit naar de komst van Sinterklaas en zijn hulppiet.
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page