top of page

Waar is al het water heen?


Eindelijk komen Jefke en Baso naar school. Jefke is een oudste kleuter en Baso een jongste. Welkom!

Als we woensdag in de tuin zijn, merken we dat er heel veel paardenmest op het tuintje achter het basketbalveld ligt. Hoe komt die daar? Zou Ludo heel diep gegraven hebben, zodat de mest van paarden, die hier vroeger leefden, naar boven kwam? We vragen het hem. Hij vertelt dat de mest komt van de paarden van Nel (Banaantje), en dat die naar school gebracht is. De mest dient om de plantjes beter te laten groeien. Als een paardje galopperen we naar de klimboom, die verandert in een paard. Hop, hop, hop, paardje in galop!

In het speelbosje vinden we heel veel boomstammetjes. We worden circusartiesten die balanceren op een boomstam. Spannend!

Op weg naar het nieuwe zwembad, rijden we voorbij de afbraakwerken

van het oude zwembad. Er blijft niet veel over van de plek waar we vele jaren genoten hebben van het glijbaantje. We zien veel brokstukken

liggen, en containters voor het puin. Kranen zijn in de weer. 'Maar waar is al het water heen?' We denken na over hoe water uit het bad verdwijnt. 'Is het in de beek? Is het in de rivier?' En hoe raakt het daar dan. We kijken op de computer en ontdekken dat er buizen in het zwembad zitten, met pijlen die heen en weer wijzen. We herinneren ons het pompje waarmee we bloed van het ene bekertje naar het andere bekertje pompten. Vandaag leren we een nieuwe manier hoe water uit een bad kan raken. We vullen een bak met water, en met een buisje zuigen we dit op, zodat het dan naar een ander bakje overgeheveld wordt. Superleuk! Soms vergeten we dat we moeten zuigen, en blazen we hard. Dan verschijnen er mooie bubbeltjes. Grappig!

Morgen gaan we met de bus naar het huis van Lio. Ze vertelde dat ze samen met haar papa en zijn zes broers de vloer had uitgebroken thuis, en dat ze nu leven op de aarde. Dat willen we zien!

Prettige week,

Hilde


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page