top of page

#wetrekkenhetonsaan

Donderdag 2 februari 2023 ontvingen alle klassen post. De boodschap luidde:

Weten jullie wat het klimaat is? Wat kunnen we allemaal doen voor het klimaat? Aan de serreramen op de speelplaats konden de kinderen klimaatacties (minder vlees eten, een douche i.p.v. een bad nemen...) ontdekken. Ze onderzochten ook hoe goed ze al bezig waren en voor welke acties ze nog beter hun best konden doen. Het kan dus zoveel meer zijn dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten. Daarom wordt Dikketruiendag vanaf dit jaar #iktrekhetmeaan.


De groene Triangeltuin zorgt ook voor een beter klimaat. Om onze tuin nog rijker te maken, gaven we elk kind een bloembolletje die ze samen met hun klas konden planten in de tuin. Zo hebben de bijtjes en vlinders straks weer eten. Elke klas ontving ook een glazen pot om in het klastuintje te plaatsen. Zo kon de pot regen opvangen en ontdekten de klassen dat ze met regenwater plantjes in de tuin kunnen begieten in plaats van met kraantjeswater. Ook een aantal klassen gingen afval rapen in de buurt van de school.


Tijdens het afsluitmoment op vrijdag 10 februari 2023 verzamelden alle klassen zich in de Triangeltuin. We scandeerden samen de volgende boodschap: 'Klimaat, wij trekken het ons aan. Ja, wij trekken het ons aan. Klimaat, wij trekken het ons aan. Ja, Triangel doet mee.' Daarna stelden we vast dat er al veel gedacht wordt aan het klimaat in ons dagelijks leven. Spijtig genoeg zagen we ook dat er veel afval ligt in onze schoolomgeving. We verzamelden wel 19 zakken vol afval. Bravo aan alle Triangelaars om de buurt weer properder te maken!48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page