top of page

Carnavalsweek


Op maandagochtend hadden we onze eerste carnavalspost.

In deze post stond dat het een kunstig carnaval gaat worden.

Elke klas mag een groot kunstwerk maken en in de serre hangen.

De kinderen besloten om hiervoor verschillende kunstwerkjes te maken en deze samen te bundelen. Vandaag hebben we de nestjes en het vogeleten van het toneel een plaatsje gegeven in onze tuin. Zo kunnen nu de echte vogeltjes ervan gaan genieten. En in de namiddag trokken we met de grote bus naar Heist voor naar het toneel “Vaarwel” te gaan kijken. Heel mooi rustgevend toneeltje met leuke muziek en geluidjes.
Dinsdagochtend hadden we weer carnavalspost.

Hierin zat het drakenlied “de drakenpolka” en allerlei instrumentjes op papier waar we iets mochten bij maken.

Vandaag werd er volop gewerkt aan de kunstwerkjes voor ons groot kunstwerk.

Cirkeltjes, vlakken, lijnen, verven, vormen. Er werden allerlei verschillende dingen gedaan. Jens, Robbe en Arthus maakten hun eigen instrumentje en in de confettibak werden er allerlei dingen ontdekt. Het begon door te experimenteren met flesjes vullen, confetti scheppen, confetti door buizen, wegen van confetti,…

Uiteindelijk werden er foto’s gemaakt van een leeg flesje tot de opbouw van een vol flesje. Hier kwamen allerlei begrippen boven: leeg, half, helft, vol , minst, minder, meer , meest. Er kwamen zelfs al breuken naar boven 1/4, 2/4, 1/2, 3/4.Woensdag hadden we wel heel gekke carnavalspost.

Het was een hele grappige brief. De woorden in de brief waren verkeerd geschreven waardoor de tekst heel grappig klonk. Er zaten ook allerlei grappige/gekke foto’s bij deze brief. En wat we uit de brief konden verstaan was dat we moesten zoeken van wie welk gezicht was? Alle juffen en Ludo waren gek verkleed op de foto’s.

Ludo hadden we heel snel gevonden en daarna Shana ook, maar de anderen waren toch niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk is het ons toch gelukt om iedereen te vinden. Daarna kregen we lekkere verse aardbeien van Zander die zelfs verkleed was in een aardbei. Tenslotte deden we nog een leuke schrijfdans rond achtjes maken. Iedereen knipte zijn achtje uit en daardoor kregen we allemaal een leuk masker. Nog sliertjes uitblazen, pluimpje erop en stokje eraan en maskertje was klaar.

Donderdagochtend kregen we een brief om ons voor te bereiden op kunstig carnaval. Op vrijdag is er eerst in de namiddag atelier, dan een drakendans en dan stoet. Hierin stonden ook nog eens duidelijk de afspraken over wat er niet mocht. Vandaag gaan we Hafsa haar verjaardag vieren. JOEPIEE!!!

Maar eerst mochten we gaan turnen met Ilse. Normaal is dat niet op donderdag, maar doordat we maandag toneel hadden mochten we vandaag gaan.

Na de speeltijd begonnen we allemaal iets te maken voor Hafsa haar verjaardag.

Hafsa zelf mocht mee haar kroon maken door leuke stickers te kiezen en een ballon. Na de middag hebben we gezongen voor Hafsa en samen lekker gesmuld van de traktatie. Op het einde van de dag mochten we ons verstoppen met ons cadeautje, als Hafsa ons gevonden had mochten we haar feliciteren en ons cadeautje afgeven.
Vrijdagochtend waren alle kinderen leuk verkleed en helemaal klaar voor carnaval. We speelden eerst leuk in de klas met fijne muziek op de achtergrond, na de speeltijd gingen we turnen en na de middag was het atelier.

Na het atelier kreeg iedereen nog een leuke versnapering en mochten we nog even buiten spelen. Na de speeltijd begonnen we met de drakendans en dan hebben we ons klaar gezet om te vertrekken in de stoet.

Wat was het een drukke , maar heel fijne dag.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page