top of page

Onderzoek rond ijs en het bezoek van de ruimteman.

Bijgewerkt op: 13 feb. 2020

Op maandag zijn we begonnen met cadeautjes te maken voor Fleur.

Zij was vorige week jarig, maar door ziekte hebben we het moeten uitstellen tot vandaag. Fleur had voor iedereen een lekkere cake gemaakt en op het einde van de dag mocht ze iedereen gaan zoeken en kreeg ze haar mooie cadeautjes.

Vandaag had Noor ook plantjes bij. Het waren sla plantjes.

Deze hebben we samen geplant in een grote pot en samen een plaatsje gegeven in onze tuin. In de namiddag zijn we ook nog gaan turnen en op het einde van de dag hebben we ons verhaal van de aarde nog gaan posten voor alle andere klassen.


Dinsdagochtend vonden we een zak met cupcakes in de klas.

Rarara.. van wie zou dit zijn?

In de loop van de dag kwamen we te weten dat Ludo jarig is.

Een aantal kinderen gingen een cadeautje maken voor Ludo: mooie tekeningen en zelfs een mooi mannetje (=Ludo) getimmerd op hout.

Vandaag gingen we aan de slag met ons ijs dat we vrijdag in de diepvries hadden gestopt. Brr… wat was dat koud. We knipten er op los om het ijs te bevrijden uit de zakjes. Dit ijs deden we in bekertjes. Zo werd er een bekertje binnen gezet en een bekertje buiten. Welk ijs zou het snelste smelten/ontdooien?

Sommige kinderen hebben ondertussen ook al eens geproefd van het ijs.

Ze vonden het best wel lekker, maar met een smaakje zou het nog beter zijn.

Onze handen hadden het ondertussen wel heel koud gekregen. Hoe zouden we ze kunnen opwarmen? (onder de kraan, met de handdoek, wrijven maar,…)

Er zaten ook dieren vast in het ijs. Deze werden bevrijd in de timmerhoek.

Achteraf werd er met dit ijs en de dieren gewogen.

Wat weegt het meeste, minste of evenveel?

Tenslotte hebben we nog geverfd met verfijsjes in verschillende kleuren.


Woensdag kregen we op het einde van de dag hoog bezoek.

We zagen ineens iemand in onze tuin lopen.

Het was een ruimteman (papa Jua). Wat kwam die hier doen? Die was wel heel ver verdwaald. Hij vertelde over wat hij allemaal gezien had in de ruimte , maar hij wist niet hoe hij terug zou geraken naar de ruimte. Hij vroeg onze hulp hierbij. Al snel kwamen ze met het idee van een raket en dat ze dit wel willen proberen om te maken. Ondertussen ging de ruimteman de aarde nog een beetje verkennen.Donderdagochtend werd er druk besproken hoe we een raket zouden kunnen maken en hoe ziet een raket eruit? Abel tekende al eens een raket en wij zochten op hoe het er in het echt uit ziet.

Uiteindelijk gingen we het al eens proberen met clicks, lego, duplo en hebben we een grote raket gemaakt met papier en karton.

Zo hadden we tegen de middag al een mooie raket met de naam “RAKET ZOEF”.

Naar aanleiding van ons ijs hadden we vandaag nog gepland om waterijsjes te maken met fruit. Dit hebben we gedaan in de namiddag.

Dit gaat lekkerder zijn als het gewone ijs van water.

Hierbij konden ze kiezen tussen banaan, appel of appelsien.

Sommige deden er ook een beetje honing of citroensap bij.

Fruit in stukjes snijden , in de blender doen, water erbij en mixen maar.

Iedereen kreeg zijn eigen bekertje waar ze zelf hun naam of stempel hebben opgezet en deden er als laatste nog een stokje in.

Op het einde van de dag hebben we ze in de diepvries gaan stoppen en nu wachten maar.

Jammie… dat gaat smullen worden morgen.Vrijdagochtend stonde er een mooi versierd houten bakje met allerlei dingen in bij onze brievenbus. Het ging over trui, dikke trui, verwarming staat laag, we zingen een lied en geniet! Dinsdag is het dikke truiendag. In dit pakketje zat een liedje dat we mogen oefenen, een stappenplan voor een voederhuisje te maken met alle materialen erbij en mooie bloemen om te planten.

De kokosnoot voor het voederhuisje te maken vonden de kinderen heel interessant. Het voelde zo raar en het maakte geluid/muziek als we er met schudden. Tijdens het spelen gingen er een aantal kinderen aan de slag met een fototoestel dat ze hadden meegebracht en werden er spelletjes gespeeld.

Na de speeltijd gingen we turnen en na de middag was het tijd voor onze lekkere waterijsjes van fruit en het toneeltje van de spetters.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page